0 Läs mer >>
Nu har jag jobbat min sista vecka på Statoil och Duvancup är över. Helgen va väldigt roligt, mycket innebandy och mycket folk! Det var tyvärr kanske sista gången jag träffade en del av dem innan jag åker. Mycket tråkigt! Men jag hoppas att många av dom vill komma och säga hejdå till mig och fika lite nästa helg. För er som undrar så kommer jag skicka ut ett sms om det snart. Idag har jag börjat packa lite smått, men inte är det lätt! Jag kommer vilja ha med mig alla sommarkläder jag äger, men kommer nog bara rymma hälften.
 
Som ni kanske sett på nyheterna så är det en massa naturkatastrofer i Australien. Bränder, översvämning och skum. Men de påverkar inte min resa alls. Jag fick ett mail från skolan idag och dom sa att de va helt lugnt. Dom hade det som vanligt nu. "The University was not affected by the flooding in Queensland. There was some adverse weather over the weekend, however that has passed. It is understandable that students coming to Queensland for next semester are concerned with the flood situation. Please be assured that the University and the Sunshine Coast are not affected by the flooding you see on television."
 
 

 

Packning

0 Läs mer >>
Nu börjar jag snart min sista vecka med jobb! Jag jobbar alltså natt måndag till torsdag, och går av på fredag morgon klockan 8. Då ska jag bara sova lite och sen upp på tannbergsskolan och börja göra iordning för duvancup (en amatörinnebandyturnering som ordnas av pingstkyrkan) och där kommer jag sedan vara hela helgen! KUL! :) Hoppas alla kommer dit! 
 
För övrigt så håller jag, Ida, Dennis och hans kompis på att kolla buss från flygplatsen till boendet i Australien, så det ska vi förmodligen boka i veckan. Ida har även bokat plats bredvid mig på flyget och vi får se om Dennis och Joel också fixar det senare. 
 
I helgen har jag och Albin bytt rum. Jag gick från att ha ett väldigt stort rum, till att ha ett som rymmer ungerfär bara min säng och en byro. Men jag ska ju bara bo där tre veckor till och sen kommer det stå tomt, eller som gästrum, så de duger jättebra. Tänkte visa två bilder som visar hela rummet.
 
 

Jobb

0 Läs mer >>
Nu är det mindre än en månad kvar innan jag åker! Det är galet. Jag håller fortfarande på att städa mitt rum och har smått börjat flytta över lite saker till brors rum. Det som tar tid är att rensa alla mina kläder! Jag ska gå från att ha haft ca 5 garderober flytta över allt till 2... det kommer blir svårt. Men nåt annat som jag tror kommer bli ännu svårare är att packa. Jag kommer vilja ha med mig allt! Och det dumma är att först när jag flyger från Umeå till Stockholm så får jag ha 20 kg i min resväska, men sen från Stockholm till Australien får jag ha 30 kg! Vart har dom tänkt att jag ska gömma dom 10 extra kilona som jag sen ska stoppa i resväskan?? Dom gör allt för att tjäna pengar.. Om jag vill ha med mig 30 kg hela vägen till fram så måste jag alltså betala 700 kronor extra.. Hur dumt är inte de!
 
Nu ska jag inte bara klaga! Nånting som är väldigt roligt är att mamma och pappa och bröderna har bokat flygbiljett för att komma och hälsa på mig i sommar. Yeey! Jag har en hel månads ledigt från skolan i sommar så ska jag va med dom och åka runt och titta på roliga saker.
 
Eftersom jag inte har så mycket bilder att visa från Australien så visar jag gamla bilder på när jag varit utomlands. Här kommer en från Tusisien när vi va ute och red i Saharaöknen 2008.
 
 
 

Crazy!

0 Läs mer >>
Tänkte berätta lite annat om än bara om resan. Skrev som ni kanske läst att jag ville köra lite skoter innan jag åker bort till värmen och de har jag nu fått göra! För nån dag sen for jag och Marcus till Hedlunda och körde en sväng med Albin. Mycket roligt! Så nu kan jag checka av det på min oskrivna lista över saker jag vill göra innan jag far :) En annan sak som jag vill göra men troligtvis inte kommer hinna är att åka slalom. Det finns inte så mycket tid över till det. Jag jobbar om nätterna, sover på dagarna, och de dagar jag är ledig så fixar jag med papper och andra grejer som måste göras innan resan. Jag rensar också mitt rum och snart ska jag väl börja packa.
 
En annan grej som jag har hunnit med, som man egentligen inte vill vara med om i sitt liv, är att köra av vägen. Eller åka av, rättare sagt, eftersom det inte var jag som körde. Vi sladdade av vägen och ner för en brant slänt, gled ett tiotal meter (med bilen ståendes på långsidan tror jag) och sedan in i ett träd. Det kunde ha gått ännu värre än de gick men vi hade änglavakt och alla fyra i bilen klarade sig med bara några skrapsår från glaset som krossades.
 
Som ni kanske ha läst i tidningen så är det just nu FÖR varmt i Australien. Typ 45 grader i skuggan, värmerekord. Det är så varmt att det blir brandfarligt. Hoppas inte det påverkar min resa, men de tror jag inte, jag ha då inte hört något om det förutom på nyheterna. Ni kan läsa om det på vk:s hemsida om ni vill. 
 
Lägger ut en bild på mig och Rakel från när vi va i Spanien med spanskaklassen. Nu vill jag till solen och bli brun! 
 
 

Check

3 Läs mer >>
Jag börjar smått inse att snart åker jag! Jag åker till andra sidan jorden och kommer inte träffa någon, förutom familjen och Marcus, på nästan ett helt år! Jag har redan nu tvingats säga hejdå till en av dom bästa personerna jag vet. Även fast det är mer än en månad kvar innan jag åker så blev jag tvungen att säga hejdå till Rakel, eftersom även hon och åker iväg till ett annat land. Hon stannar där i tre månader, sen får hon komma hem till sina nära och kära, men inte till mig.. för då är jag redan i Australien. Jag kommer sakna dig Rakel!
 
Här kommer en väldigt fin bild på oss! 
 
Annars då, jo jag håller på att rensa mitt rum, som Albin kommer ta medans jag är borta och jag håller på att flytta över alla mina bilder och musik, som jag har spritt ut på massa olika datorer, till min nya håddisk. Jag försöker också hitta bra filmer och serier som jag kan ta med mig, så har du något förslag på nån bra serie eller så, skriv en kommentar! Tack :)

Nu är de nära!