Regn och skola

Igår regnade det igen, och inte lite heller! Det regnade otroligt mycket, på nyheterna gick dom tillochmed ut med vädervarningar för översvämning på vissa stället. Idag har det också regnat mycket men nu tror jag det har slutat.  Nu längtar jag efter solen!
 
Igår började jag på Universitetet! Helt sjuk! Mjukstartade med bara en lecture i måndags och en lecture och en tutorial idag. Jag läser fyra kurser per termin och i varje kurs har man en lecture, som är som en föreläsning, och sen har man en tutorial där man är i mindre grupper och diskuterar och arbetar med uppsattserna eller vilka läxor man nu har. Föreläsningen jag hade idag i Innovation, Creativity and Entrepreneurship var riktigt rolig! Läraren var så trevlig och glad och hade gjort jättefina powerpoints så hon gjorde lektionen väldigt intressant och lätt att lyssna på. Hoppas de andra lektionerna också blir så, annars kan de bli jobbigt. Jag har redan fått en inlämning till week 4, och nu är vi på week 1.. så det kanske är dags att börja nu! Jag köpte böcker för denna termin i måndags och de sved riktigt i plånboken. Kostade ca 350 dollar! Nu är de bäst att dom böcker kommer till användning så dom inte bara ligger på hyllan och dammar! Då blir jag arg. Som tur är så kan man sälja böckerna till Student Guild (studentkåren) när man är klar med dom och få pengar tillbaka, hur mycket man får beror på i hur bra skick böckerna är.  
 
Här om dagen när vi var på stranden gick vi längst esplanaden och hittade Yoghurt World! Typ världens bästa idé! Man fick själv välja mellan ca 15 olika mjukglass sorter, eller frosen yoghurt som det kallas, fylla bägaren själv, blanda och ta så mycket man ville. Sen fanns det hur mycket tillbehör som helst, såser, nötter, frukt och godis som man fick plocka på sig och sen betalade man utifrån hur mycket det vägde.  
 
Ikväll har jag lagat hamburgare tillsammans med min tyska rumskompis och hennes vänner. Väldigt trevligt, oh gott. Imorgon är jag ledig, som alla onsdagar resten av terminen! Då ska jag förmodligen ta mig till sunshine plaza och skaffa ett australienskt simkort till mobilen och sen få vi se om de finns någonting annat att shoppa.
 
Här kommer en till hög med bilder. Enjoy!
 
Mina böcker.
 
Yoghurt world!
 
Vårt allrum i lägenheten.
 
 
Köket.
 
Min rumskompis Linda och hennes tyska kompis.
 
 
 

Kommentarer:

1 Rakel:

skriven

Najs med yoghurt world! :) såg väääldigt gott ut! Dyra böcker däremot, men du kommer nog ha bra användning av dem. Kul att gå i skola igen, är nästan lite avis..

Svar: Jo de va sjukt nice! :) Riktigt gott:) ja usch.. haha, jasså? ha du kommit på vad du vill plugga då?:) kram
Annelie Sandström

2 Malin:

skriven

Men vilken affärsidé med yoghurtworld! Något för den blivande entreprenören/ekonomen att starta upp när Du kommer tillbaka till Sverige! ;) Jag skulle iaf vara en trogen kund!

Hoppas att allt går bra för dig med allt annat - det är sååå roligt att läsa och se bilder på allt du är med om! Sköt om dig och ha en rolig ledig onsdag! Kram

Svar: Världens bästa affärsidé typ! Ja de hade varit nåt :) Bra att jag redan har en kund :) hehe.
Tack så mycket! Hoppas ni har det bra i snön :) kram
Annelie Sandström

3 Paui:

skriven

Ser ut som om du har det bra. :)
De är bra att ni kan sälja böckerna oh få pengar tillbaka, vi har inte direkt samma service, och litteratur är dyrt.. :/
Din yoghurt ät den största va? Hihi :)

Svar: De har jag! :) Saknar er där hemma dock! Jo de är jättebra, man kunde gå dit och köpa böckerna billigare också än i bokaffären men dom hade inte dom böckerna jag behövde..
haha ja min är den närmaste på bilden, men den vägde inte så mycket, så den va inte dyrast! :)
Annelie Sandström

4 Marianne och Sven-Olof:

skriven

Lägenheten ser ju trevlig ut, hoppas att du i övrigt trivs och mår bra. Passa dig för att äta allt för mycket av yoghurtworlden. man kan bli tjock.

Svar: Det är den :) Jag mår bara bra! Haha de ska jag göra, inte vill jag bli tjock! :) Hoppas ni har det bra! kram
Annelie Sandström

5 amelia:

skriven

Åh jag älskar yoghurtworld! Fanns på Island också, fattar inte varför det inte kommit till sverige än.
Hoppas du har det bra och att solen tittar fram snart:)
Kram!

Svar: ja de va hur gott som helst ju! :) coolt! nej men sverige är ju så seg.. jag tror jag måste göra nåt åt saken när ja kommer hem:)
Tacktack! Hoppas du har de bra hemma också :)
Kram
Annelie Sandström

Skriv gärna en kommentar till mig här: