En vecka

Imorgon har jag varit här down under i en vecka. Oj va tiden går snabbt, kul är det! Ingen bra start här på väderfronten dock, det har regnat nästan oavbrutet ända sen vi kom hit, och de regnar inte lite! Det öser ner.. Men imorse när jag vaknade upp och tittade ut så var det faktiskt sol! Oj va glad jag blev. Jag tog direkt på mig bikinin och gick ner till poolen med dom andra svenskarna, vi låg där typ 3 timmar och stekte och sen gick några av oss på skolan för att lyssna på hur man gör källkritik och referencer i det här landet, sen när vi skulle gå tillbaka så regnade det igen.. Jag som trodde att regndagarna var över för den här gången men tydligen inte! Det ska tydligen regna typ en vecka till. Tråkigt! Men jag hann få lite färg på mig idag iallafall, tror jag tillochmed har bränt mig lite. 
 
Igår skulle jag Ida och Dennis åka in till Mooloolaba för att hälsa på Joel (dennis kompis från sverige, som vi flög med). Vi hoppade på en buss, åkte en ganska lång bit, typ 20-30 minuter tror jag och sen kommer vi fram och måste fråga om vägen till den gatan han bor på, då säger kvinnan att vi är på fel plats, och att de är typ en timmas promenad till dit vi ska. Vi är nu alltså i Maroochydore och gatan ligger i Mooloolaba. Vi tog alltså fel buss.. Grejen är också att när vi stod och väntade på bussen så läste vi oss fram till att vi skulle ta en viss buss med ett nummer, sen kommer en annan buss med ett annat nummer där det står på bussen att den går till samma ställe som den andra. Vi frågar busschafören om den stannar nära den där gatan vi skulle till, och han säger ja. Bra tänkte vi, då tar vi den här bussen så slipper vi vänta. Vi hoppar på bussen och väntar på att den ska köra iväg och ser då den andra bussen som vi tänkte åka med. Men inget mer med de då, förns vi kommer fram och inser att vi tagit fel buss.. Vi går iallafall och tar en bit mat och sen tar vi en ny buss till rätt ställe. Vi hoppar av den bussen på ett ställe som vi känner igen och sen börjar vi gå in mot stan för att hitta Joel. Självklart har vi hoppat av för tidigt och måste gå några kilometer för att komma fram! Men tillslut kommer vi äntligen fram :) Dyngsura, för det har nämligen regnat på oss hela tiden! Inte kul! Men det var ändå ett trevligt äventyr. 
 
I gårkväll va vi på toga party på andra sidan gatan på de andra studentboendet. Kul var det, men självklart var vi dynsura även efter det. Det var tänkt att alla skulle in till en nattklubb i Mooloolaba men det var inte lätt att ta sig dit. Det var kaos ute i regnet. Det går en gratis partybuss som självklart blir full direkt och sen ringer alla och beställer taxi och när det väl kommer en taxi så är det ingen som får åka med den, för chaffisen får bara plocka upp dom som har ringt och bokat den, och självklart hittar han aldrig åt den personen. Iallafall så sket vi i det och jag gick och duschade, pratade med Marcus och la med sedan och sov medans dom andra hade efterfest i nån lägenhet. 
 
Här kommer lite bilder på olika saker vi gjort. 
 
Min säng
 
Och mitt skrivbord, det är typ mitt rum. Plus en toa med egen dusch, och två garderober :)
 
IBS välkomst BBQ
 
Toga party. Joel trea i mörkgrått, Ida på stolen, jag, åsså Dennis i rosa. Plus en massa annat folk :) 
 
POOLEN :)

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Söt liten gosse på hyllan ;)
Poolen ser ju helt OK ut :)

Svar: Väldigt söt! :) jo den ä nice!
Annelie Sandström

2 Rakel:

skriven

Hahaa! Vilket jobbit aventyr nar ni tog fel buss hela tiden! Det ar faktiskt svarare an man tror med sant dar.. ;)Hur ser det ut pa skolan? Bor alla i samma omrade? Jag vill veta ALLT! Nar ska vi skypa?? KRAM!

Svar: Hahah ja de va lite jobbigt :p Det ser bra ut :) kängrus på gräsmattan, stora (och små) lektionssalar som på univeritetet, en massa cafe m.m. ska ta bilder sen när de är finare väder:) De flesta internationella studenterna bor på samma område, eller på två olika boenden, som ligger mitt emot varandra över gatan. hehe. vi måste hitta en tid! när på dygnet passar de bäst för dig?
Annelie Sandström

Skriv gärna en kommentar till mig här: