0 Läs mer >>
Nu har jag sökt studielån och bidrag och jag har även fått svar på det. Är inte helt nöjd med svaret för det täcker inte hela kursavgiften men jag ska kolla om jag skrivit något fel, annars ska jag ringa och prata med dom. Jag har även fått papperna jag behöver för att söka visum så det ska jag göra imorgon tror jag. 
 
Jag längtar verkligen till värmen och bort från det här tråkiga vädret! Om vi ändå kunde få lite snö nån gång! Jag vill hinna köra lite skoter innan jag åker. 
 
Här kommer några bilder från stället jag ska va på.  
 
 

Värme!

0 Läs mer >>
Nu har IBS bokat in en pre-departure träff i Stockholm och en i Göteborg för alla som ska studera på University of Sunshine Coast. Därför håller jag nu på att kolla flygbiljetter till Stockholm för mig och Marcus men än så länge är det ingen annan som har anmält sig till träffen i Stockholm så jag vet inte om jag ska fara. Grejen med träffen är att man ska få träffa och lära känna dom man ska studera och bo med och då känns det ju inge värt om man inte få träffa nån. 
 
En rolig grej däremot är att jag har hittat åt två svenska tjejer på facebook som ska läsa samma program som jag. Jag har chattat lite med båda två men ingen av dom ska på träffen i Stockholm eller i Göteborg. En utav dom bor i Nya  Zeeland och den andra i Dublin så dom kände att de va lite långt att åka. Det var synd, men både dom och jag är glad att vi börjat chatta så man lär känna varandra lite i alla fall. 
 
Så här ser iallafall vädret ut i Brisbane just nu. Lite avundsjuk! 
 
 

Pre-departure

0 Läs mer >>
För ett litet tag sedan köpte jag en kamera som jag ska ha med mig till Australien. Jag ville inte ha en stor och klumpig systemkamera med ändå en kamera som tar bra bilder och jag hittade precis vad jag sökte. En samsung NX1000. Så här ser den ut.
 
Jag har inte hunnit lära mig hur allt fungerar men jag tycker den tar väldigt bra bilder! Dessutom har den inbyggd Wifi, så man kan lägga upp bilder direkt på facebook eller skicka med mail. Väldigt praktiskt! Dessutom fick jag en samsungtab helt gratis när jag köpte kameran. Men eftersom jag redan har en ipad så fick pappa ta den. Iallafall så va i Rusksele på lovet och då tog jag en massa bilder så jag ska ha någoting att titta på när jag är så långt bort från alla. Här kommer några av dom bilderna. 
 
 
 
 

Ny kamera!

2 Läs mer >>
Jag tänkte berätta liten mer om min resa för er som är intresserade. Jag ska alltså gå skola i Australien på en skola som heter University of the sunshine coast. Det är en skola som 2011 fick 5 stjärnor för deras "teaching quality". Jag kommer bo på campus nära skolan i en "lägenhet" som jag delar med två eller tre andra. Jag får helt eget rum med egen toa. Man har även tillgång till pool, gym, volleyboll- och tennisplan, tvättstuga. Jag har ingen aning vilka jag kommer bo med eller gå skola med eftersom det är folk från flera delar av världen. Just nu försöker jag hitta nån svensk som ska gå samma program som jag, eller iallafall på samma skola. Det skulle va kul om man lärde känna någon innan man åker, som man kanske till och med kan boka samma flyg som. Skolan börjar den 22 februari men den 18 börjar någonting som heter "orientation week" där man får se skolan och lära känna folk. Jag har som sagt inte bokat flyg än så jag vet inte exakt när jag åker men jag har tillgång till boendet från den 14e februari. 
 
Här kommer en bild från universitetområdet. Som ni ser så går det runt kängurur helt fritt lite överallt. 
 
 
 
 

University of the sun...

0 Läs mer >>
Igår fick jag ett brev från IBS, den här organisationen eller vad man nu ska säga, som hjälper mig på vägen med alla förberedelser och så. I det brevet fick jag bland annat ett antagningsbevis från universitet of the sunshine coast (skolan i Australien som ja ska gå på). Det måste jag skriva under och fylla i några saker och skicka tillbaka för att dom sen kan skicka ett underlag som jag behöver för att söka visum. 
 
Jag fick även en karta med lite bilder från skolan och campus och det ser verkligen bra ut! Jag längtar:) 
 
 
 
 
 

Brev!

2 Läs mer >>
Hejhej, och välkommen till denna blogg. För er som inte vet så planerar jag att åka till Australien och gå skola. Jag tog studenten i somras och då hade jag ingen som helst aning om vad jag ville göra efter studenten. Jag visste inte och vet fortfarande inte vad jag vill bli när jag blir stor. Jag gick samhälls med ekonomi inriktning och är väldigt intresserad av ekonomi, jag tycker om pengar :) men vem gör inte de lixom? I alla fall så fick jag en tidning hem i brevlådan från IBS- international business school och tyckte att visst kan det vara kul att åka utomlands och plugga! Så jag anmälde mig till skolan för att plugga internationell ekonomi i Australien och nu är de ingen återvändo. Eller jo de är klart att de gå att ändra sig men de är inget jag planerar att göra. I den här bloggen tänker jag dela med mig av mina förberedelser och sen berätta och visa hur jag har det där nere. För er som vill läsa mer om skolan och kanske bli intresserad av att följa mig så har ni hemsidan här.

Jag försöker fortfarande få ordning på denna blogg så ni få ha lite överseende med utseendet och att det kanske kommer många ändringar. Men läs gärna och fråga om ni undrar ngt om min resa!

Här är iaf en bild på ungefär vart jag kommer spendera mitt år.

Välkommen!