0 Läs mer >>
Nu har jag bokat flygbiljett!! Den 12 Februari flyger jag först från Umeå till Stockholm och sedan till Australien! Jag mellanlandar i Brysell där jag träffar Ida, vi byter flyg och åker sen vidare till Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Därifrån flyger vi med ett nytt flyg till Singapore där vi mellanlandar utan att byta flyg. Sen, efter ca 30 timmar är vi framme i Brisbane i Australien, den 14e februari. Då ska vi bara hitta rätt buss som tar oss till boendet i Sippy Downs
 
För några dagar sen köpte jag en dator som jag ska ha med mig på min resa. I julklapp fick jag både en bärbar håddisk och ett usbminne i julklapp som jag nu ska fylla med massa filmer och serier som jag kan ha med mig och se på flygresan. Annars kommer jag dö av uttråkning. 
 
Nu är det inte länge kvar, snart dags att börja packa!:)
 

BOKAT!

0 Läs mer >>
Det var kanske lite mer kvar att göra än vad jag trodde. Jag fick ett slutbrevet från IBS för nån dag sen och det innehöll en hel bunt med olika papper. Jag måste t.ex. fixa fullmakt, ett bankkort som inte tar en avgift varje gång man tar ut pengar utomlands, kopiera alla dokument och pass med mera. Brevet innehöll även massa andra saker, t.ex. mitt schema för första terminen, inlogg till skolans server, packlista och ett brev från representanten som bor i Brisbane. Ett brev som jag tror att jag kommer ha stor nytta av under min första tid i Australien. I brevet berättade hon om olika mataffärer och shoppingcentrum, vart dom ligger och hur man tar sig dit, vilka bussar man ska åka och en massa fler bra-att-veta saker. 
 
Imorgon ska jag förmodligen boka flygbiljett, om allt går som det ska. Tjejen som jag pratat med senast, Ida, bokar i morgon bitti och sen ska jag försöka hitta samma flyg och boka plats bredvid henne från Bryssel. Få se hur det går :) Vi hittade iallafall en superbillig resa, 5400 kronor! (Jättebra pris, jag tycker att alla ni kan boka en resa och hälsa på mig! ) Det tar dock ca 30 timmar innan man är framme, men då är det bra att vi är två!

Slutbrev

0 Läs mer >>
Nu är jag snart klar med alla pappersgrejer! Jag har sökt visum och fått det beviljat, csn är klart, försäkringen är nästan klar, den ska jag bara betala. Det är någon speciell försäkring som man måste ha om man ska komma till Australien och studera.
 
I torsdags hade vi onlinemöte där man fick höra en tjej prata och ha en liten presentation om resorna och under tiden kunde man chatta med andra som också ska till Australien. Väldigt bra! Där pratade jag med några nya som ska till samma skola blandannat en tjej som jag kanske ska flyga med. Iallafall från mellanlandningen i Bryssel eftersom hon ska flyga från Göteborg och jag från Stockholm. 

Snart klar!

0 Läs mer >>
Nu sitter jag äntligen med visumansökan. De är kanske dags att jag skickar iväg den snart. Fast egentligen är jag ute i god tid för de skulle bara ta 2-4 dagar innan man får svar, men de kan ju va bra ändå, ifall de blir något fel. Det är väldigt mycket man ska fylla i, på engelska dessutom, men som tur är har jag fått ett häfte med beskrivning steg för steg på hur jag ska göra så de ska nog gå bra. 
 
Som jag skrev i förra inlägget så blev de lite fel med studielånet, jag fick för lite pengar för att klara mig. Men de va för att jag inte hade klickat i en ruta med ett speciellt extralån för studieavgift, vilket jag har ändrat nu. Så nu har jag pengar så de räcker. När jag nu har fixat visumet så tror jag allting är klart. Förutom att boka flygbilljet. Men det ska jag vänta med lite. Vecka 50 eller 51 ska jag va med på ett onlinemöte med dom som jag ska gå med och då ska jag kolla om de är någon som vill flyga med mig. Hoppas det! 
 
Det är ganska stor skillnad på temperaturen här och i Australien just nu! Dessutom är det natt där nu, på dagarna är de ännu varmare.
 

Visum!